5 דברים שכדאי לעשות ב-24 השעות הראשונות לחיי התינוק כדי להבטיח את הצלחת ההנקה
תינוקך ערני ביותר ב-24 השעות הראשונות לאחר הלידה.
נצלי את הזמן רב הערך הזה כדי לשים לב לרמזים של התינוק שהוא מעוניין בהנקה: מצמוצי שפתיים, הבאת הידיים אל הפה, דחיפת הלשון מחוץ לפה או נדנוד הראש מצד לצד. אלו הם סימנים שהתינוק מנסה להתחבר לשד, וזה קורה כשהתינוק במצב של עוררות שקטה. ישנה חשיבות עליונה, בזמן העירונות השקטה הזו, לאפשר לתינוק שלך ללמוד ולתרגל תפיסה טובה של השד. תינוקות נהיים בהדרגה מנומנמים יותר לאחר כמה שעות, והרגע המכריע יכול בקלות להתפספס אם אחרים מעבירים ביניהם את התינוק או אם ההתינוק בעריסה. אל דאגה, יהיה מספיק זמן אחר כך לאפשר למשפחה ולחברים להחזיק את התינוק!
עור לעור
כשאת מניחה את תינוקך ישירות על הגוף שלך את גורמת למעבר שלו לחיים מחוץ לרחם להיות הרבה יותר קל עבורך ועבור התינוק. שימי לב לתרגיל האיזון המגניב של הטבע: חום התינוק נשמר על ידך: כאשר לתינוק קר, הגוף שלך מתחמם אוטומטית. כאשר לתינוק שלך חם, הגוף שלך מתקרר. לכן, קרבה = הצלחה!
להמנע ממוצצים ותחליפי חלב
שימוש בטכניקות משלימות להרגעת התינוק או במקורות מזון מיותרים כנראה, מוקדם בחיי התינוק מדכאים את הרצון של התינוק לנצל אותך (אמא שלו) כמקור הרגיל לאספקת נחמה ומזון. מאחר ופעולת המציצה מרגיעה תינוקות ובגלל שגירוי השד מעודד ייצור חלב, כל השלמה לתינוק יכול להפריע למערכת המושלמת הזו לפעול כראוי
מתחברים מוקדם ולעתים קרובות
מומחים רבים מאמינים כי גירוי מוקדם ותכוף של השדיים עוזר לפתח קולטני פרולקטין בשדיים. דבר שיכול להביא בסופו של דבר לאספקה מוגברת של חלב ולהנקה למשך זמן ארוך יותר.
לתרגל חיבור טוב
קשה להגזים בחשיבות של חיבור טוב בשלב מוקדם. תינוקות רבים יכולים להיות בעלי קואורדינציה לקויה על השד. אם במהלך הלידה היית תחת השפעת הרדמה לזמן ממושך, חוסר הקואורדינציה של התינוק יכול להיות משמעותי. קולות של ציקצוקים, לחיים מכווצות או הרגשת צביטה על הפטמה הם רק כמה סימנים לכך שיש לנתק את התינוק מהשד ולשפר את החיבור. בקשי עזרה. אם אתה צריכה עזרה נוספת, המשיכי לבקש עזרה! אם ילדת בבית חולים, נצלי את האחיות ויועצות ההנקה שנמצאות במחלקה: הן מהוות את הידיים הנוספות שאולי תצטרכי על מנת להצליח לבצע בפעמים הראשונות את החיבורים המוצלחים לשד ועל מנת למנוע נזק לרקמות אל הפטמה. וודאי גם שבעלך או או בן זוגך נמצא לידך בזמן שאת מקבלת את ההדרכה המקצועית, כדי שהוא יוכל לעזור לך כשתחזרו הביתה!
שמרי את התינוק שלך בחדרך
בדומה להצעה לגבי עור לעור, ביות מלא עם התינוקת החדשה שלך מאפשר זמן לאמא ולתינוקת ללמוד זו מזו. זוהי הזדמנות ללמוד לזהות את הסימנים של תינוקך. לעתים קרובות, אמהות טריות מעודדות על ידי בני משפחה וחברים (או לפעמים אפילו עובדי בית החולים שאינם מומחים בהנקה) להעביר את התינוק שלהן לתינוקיה
כדי שאמא תוכל "לישון טוב בלילה" – זה לא ממש עובד. מחקרים הראו כי אמהות ששלחו את התינוקות שלהן לתינוקיה הן האמהות שהיו זקוקות לעזרי שינה כדי לנוח, ולעומתן אמהות ששמרו את התינוקות שלהן עור לעור או בצמוד למיטתן יכלו לנוח בנוחות, להתעורר כאשר התינוקות שלהן החלו לחפש אוכל ולכן התאפשר להן להאכיל את התינוק כאשר הוא שקט אך עירני. ההשפעה המרגיעה של נוכחותו של התינוק יכולה גם להפחית הפרשה של הורמוני לחץ, שנוכחותם עלולה להפריע בייצור החלב.
טיפ בונוס: הקיפי את עצמך באנשים תומכים
ישנה חשיבות עצומה להשפעה של הסובבים אותך, כשאת מקיפה את עצמך באנשים שמאמינים בהנקה, שמאמינים במערכת הטבעית של יחידת האם -תינוק, ושמאמינים בך! כל אחד צריך לדעת שלספק לתינוק החדש את המזון המושלם ביותר שהוא או היא יכולים לאכול הוא דבר שרק את יכולה לעשות. האורחים שבאים לבקר, אינם באים לפגוש בתינוק החדש, אלא ביחידת האמא-תינוק שאת ותינוקך הפכתם להיות. את לא מתפקדת באופן עצמאי ללא התינוק שלך והוא או היא אינם יכולים להיות עצמאיים ממך. תקופה מוקדמת זו היא הזמן שבה שתי ישויות נפרדות לומדות לתפקד בתיאום. המערכת היא שברירית ועמידה כאחד, ועל הסובבים אותכם לכבד את המערכת המיוחדת הזו.
* מאמר זה הוא תרגום של המאמר המופיע באתר "Full Belly Sisters". לקריאת המאמר המקורי, ניתן ללחוץ כאן.
ממש מעניין ונשמע כ"כ נכון!
תרגום מעולה, תודה 🙂